Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flyende från striderna mellan turkiska styrkor och den kurdiska YPG-milisen under en vilopaus mellan Afrin och Azaz i nordvästra Syrien. Bilden är från i onsdags.

Sjukhus attackerat i Afrin – minst nio döda

Det största sjukhuset i syriska Afrin har enligt uppgifter bombats i en turkisk lufträd. Minst nio personer ska ha dödats.

Uppgifterna om anfallet kommer från London-baserade oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar kriget från Storbritannien och från den kurdiska YPG-milisen.

- Det var ett luftanfall mot Afrins huvudsjukhus, det är det enda stora sjukhuset, säger YPG:s talesperson Rojhat Roj.

"Det är minst nio döda. Vi vet inte om det är vårdpersonal bland dem", enligt SOHR.

Den turkiska offensiven mot den kurdkontrollerade staden Afrin i nordvästra Syrien har pågått i två månaders tid. Under natten mot fredagen dödades minst 18 civila personer, enligt SOHR.

Samtidigt har hundratals familjer tagit sin tillflykt till närliggande byar som kontrolleras av styrkor lojala med den syriska regimen.

Turkisk militär och allierade syriska grupper försöker gå in i staden norrifrån, enligt YPG-talespersonen Brusk Hasakeh, som uppger att den kurdiska milisen kämpar för att slå tillbaka anfallet.

Turkiet har genomgående förnekat att de attackerar civila.

Afrin har stått under belägring sedan tidigare i veckan, som en del i Turkiets offensiv i norra Syrien för att driva ut YPG från området. Den syriska regimen har ställt sig på YPG:s sida i konflikten.

Tusentals människor har tvingats på flykt under striderna i Afrin, både inom regionen med samma namn och till regimkontrollerade områden.