Gränsen mellan Slovenien och Kroatien är avgränsad med taggtråd. En migrants jacka har fastnat på stängslet.Arkivbild.
Gränsen mellan Slovenien och Kroatien är avgränsad med taggtråd. En migrants jacka har fastnat på stängslet.Arkivbild. Bild: Darko Bandic/AP/TT

Slovenien stoppar hundratalet migranter

ANNONS

Slovensk polis har frihetsberövat ett hundratal migranter som försökt ta sig över gränsen från Kroatien. De flesta migranter har sitt ursprung i Pakistan och Bangladesh, och samtliga kommer troligen att föras tillbaka till Kroatien.

– Total 113 illegala migranter greps på söndagskvällen på olika platser, bland annat nära staden Ilirska Bistrica, säger polistalespersonen Anita Leskovec.

Gränstrakten ser ofta migranter som försöker ta sig till Slovenien, men omfattningen denna dag förvånar borgmästare Emil Rojc, som dock säger att antalet har ökat stadig de senaste veckorna.

34 av de omhändertagna upptäcktes i en skåpvagn som kördes av en belgisk medborgare, och polis i Slovenien tror att det rör sig om organiserad trafficking.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS