Stränderna har öppnat gradvis i Spanien – men till en början var det bara för att promenera och sporta.
Stränderna har öppnat gradvis i Spanien – men till en början var det bara för att promenera och sporta. Bild: Emilio Morenatti/AP/TT

Spanien lockar med sol och öppna stränder

ANNONS

Stränderna har öppnat i hela Spanien – förutom i Barcelonas stadsområde. Och i Bilbao välkomnar Guggenheimmuseet besökare för första gången på månader. I och med detta hoppas Spanien kunna blåsa liv i den av coronapandemin hårt drabbade turismen.

Under årets första fyra månader halverades Spaniens intäkter från turismen. När landet stängde ner i mitten av mars innebar det också att inga turister alls kunde resa till landet. Men från och med juli hoppas man kunna locka dem tillbaka.

– Det gäller inte att vara först med att öppna igen, utan att öppna och veta att vi kan garantera hälsan hos såväl invånare som besökare, säger industri- och turismminister Reyes Maroto till Telecinco TV.

ANNONS

Spanien är världens mest besökta land efter Frankrike. Här står turismen för var åttonde jobb och över 12 procent av BNP. Från den 1 juli slopas kravet på två veckors karantän för utländska besökare.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS