Migranter på väg att deporteras från USA ombord ett flygplan. En domare har pausat president Joe Bidens stopp för deportationer. Arkivbild.
Migranter på väg att deporteras från USA ombord ett flygplan. En domare har pausat president Joe Bidens stopp för deportationer. Arkivbild. Bild: David J Phillip/AP/TT

Stopp för Bidens utvisningsstopp

ANNONS

En federal domare i Texas har satt åtminstone tillfällig paus för Joe Bidens presidentorder att under 100 dagar inte deportera papperslösa invandrare.

Ordern var en av flera Biden skrev under vid bakom skrivbordet i Ovala rummet under sin första dag som USA:s president.

Men Texas delstatsminister, republikanen och Trump-anhängaren Ken Paxton, överklagade genast ordern.

"En i det närmaste total uppskjutning av deportationer skulle bara sätta Texas i fara och underminera federal lag", säger han i ett uttalande, och har nu fått stöd av en federala domare i delstaten.

Domaren Drew Tipton har satt ett 14 dagar långt tillfälligt stopp för presidentordern för att dess biverkningar ska kunna utredas. Ordern gäller hela USA.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS