Arkivbild. Terrängbil 16 (Galten) i samband med att Försvarsmaktens närvaro på Gotland förstärkts.

Svensk militärpersonal beordrad att lämna Ukraina

På grund av den förändrade säkerhetssituationen vid den rysk-ukrainska gränsen har Operation Unifiers kanadensiska ledning valt att dra tillbaka sin personal från området. Insatsens fyra svenska officerarna har därför förflyttats till Polen.

ANNONS
|

Efter varningar om en förestående invasion från Ryssland har flera länder agerat och uppmanat både medborgare och militärpersonal att lämna Ukraina. Nu har även den kanadensiskt ledda utbildnings- och träningsinsatsen Operation Unifier dragit tillbaka sin personal från landet.

Insatsen har till syfte att utbilda och träna ukrainska säkerhetsstyrkor. Sedan 2018 har även Försvarsmakten bidragit med personal till uppdraget.

De fyra svenska officerarna som ingår Operation Unifier har efter den senaste tidens upptrappade hotbild vid gränsen därmed också förflyttats och befinner sig enligt Försvarsmakten i Polen.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS