Tre svenskar i 30-årsåldern var med om en allvarlig lavinolycka i Norge under fredagen. Norsk polis bekräftar att en omkommit och att en är allvarligt skadad. Bilden är från en annan räddningsaktion.
Tre svenskar i 30-årsåldern var med om en allvarlig lavinolycka i Norge under fredagen. Norsk polis bekräftar att en omkommit och att en är allvarligt skadad. Bilden är från en annan räddningsaktion. Bild: Hans Olof Utsi / TT

Svenskar i allvarlig lavinolycka i Norge – en död

En person har dött efter den allvarliga lavinolyckan i Norge på fredagen. Den omkomne är i 30-årsåldern från Västra Götaland, enligt norsk polis.
– Anhöriga är underrättade, säger Tor-Andre Gram Franck vid norska polisen.

ANNONS
|

Strax efter klockan 13 under fredagen fick polisen in samtal om en lavin i den norska kommunen Rauma.

De tre männen i 30-årsåldern som var inblandade i olyckan är svenska medborgare, uppger norsk polis till tidningen.

Kommer från Västra Götaland enligt norsk polis

Under kvällen kom beskedet att en av männen omkommit. På lördagen kunde norsk polis meddela att mannen är från Västra Götaland och att anhöriga är underrättade om dödsfallet.

En person till vårdas på sjukhus efter händelsen.

– Den senaste uppdateringen jag fått om hans status är att han är allvarligt skadad men att tillståndet inte är kritiskt, säger Tor-Andre Gram Franck vid polisen i Møre och Romsdal till tidningen på lördagen.

ANNONS

Vet du något mer om vad som hänt vid olyckan?

– De har befunnit sig i terrängen och då har ett snöskred utlösts, som jag förstått det. Det är dessvärre så enkelt och så tragiskt.

Hård väder försvårade räddningsaktionen

På grund av hård vind hade räddningshelikoptern svårt att ta sig hela vägen fram till olycksplatsen.

– Men det var andra personer från Röda Korset och Norsk Folkehjelp som var framme före helikoptern, säger Eivind Klokkersund, operationsledare vid den norska polisen.

De tre personerna ska ha varit i samma sällskap när lavinen inträffade. Den tredje personen uppges vara lättare skadad,

Enligt Eivind Klokkersund finns det inget som tyder på att fler har kommit till skada i olyckan.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS