Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Upprörda människor samlas efter tågolyckan, som inträffade i samband med en festival i närheten av staden Amritsar i norra Indien.

Tågolycka i festivalområde – nära 60 döda

Festivalen i Choura Bazar i närheten av staden Amritsar i norra Indien förvandlades till en katastrof när ett tåg plöjde genom en folkmassa.

Över 60 människor har skadats, enligt polisen. Sjukvårdskällor uppger för den indiska nyhetsbyrån ANI att drygt har 50 skadats.

- Vi prioriterar nu att föra de skadade till sjukhus, sade polisen S S Srivastava kort efter olyckan enligt flera medier.

Tv-kanalen Times Now rapporterade att uppåt hundra personer kan ha hamnat under tåget, som på en film av händelsen passerar i hög fart genom festivalområdet.

Anhöriga ryckte in

Enligt vittnen förde många anhöriga och andra civila bort döda och skadade från platsen, eftersom räddningsinsatsen dröjde.

- Många studenter hade samlats här och vi ser så många okända kroppar som ligger här omkring, och det finns inte ens tillräckligt med ljus, sade en person vid platsen till en lokal tv-kanal enligt nyhetsbyrån Reuters.

Indiens premiärminister Narendra Modi beskriver olyckan som hjärtskärande på Twitter.

"Mina djupaste kondoleanser till de familjer som förlorat sina kära, och jag ber för att de skadade kommer att återhämta sig snabbt", skriver Modi och tillägger att han har bett myndigheter om omedelbart stöd i räddningsarbetet.

Välbesökt festival

Enligt tidningen Times of India inträffade olyckan i samband med den välbesökta Dussehrafestivalen, där bland annat guden Ravan hyllades i en rit. Festivaldeltagarna ska inte ha sett eller hört det framrusande tåget eftersom de tittade på fyrverkerier som sköts upp, rapporterar BBC.

När människor upptäckte det framrusande tåget uppstod panik, enligt ett vittne som berättar att människor sprang åt alla håll innan folkmassan träffades av tåget.

Tåget var på väg mellan städerna Jalandhar och Amritsar.