Människor samlas kring bärgade avlidna i staden Camaná.
Människor samlas kring bärgade avlidna i staden Camaná. Bild: Ever Chambi/AP/TT

Tiotals döda i skred i Peru

Minst 36 personer har omkommit och tiotals har skadats i skred som utlösts av kraftigt regnande i södra Peru, uppger lokala myndigheter. Antalet döda och skadade befaras stiga.

ANNONS

Bland dödsoffren finns fem personer som färdades i en bil som sveptes ned i en flod av ett lerskred.

Det var på söndagen som skreden började utlösas av kraftiga regn i Arequipa, en stad och provins nära gränserna till Bolivia och Chile.

Guvernören i regionen, Rohel Sánchez, säger till mediebolaget Canal N att situationen där är mycket svår. Omkring 12 000 personer har fått sina hus förstörda eller har på annat sätt drabbats. Enligt lokal räddningstjänst har skreden också förstört broar, bevattningskanaler och vägar.

Enligt Sánchez är det fyra byar som drabbats hårdast. På sluttningar nära de byarna jobbade gruvarbetare som troligen svepts med och omkommit i skreden.

ANNONS

Myndigheterna i Arequipa har begärt att regeringen i huvudstaden Lima ska utlysa katastroftillstånd i regionen.

Ihållande regn är vanligt i Peru vid den här tiden på året, och orsakar ofta farliga skred i det kuperade landet.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS