Palestinier drabbar samman med israeliska styrkor efter en begravning av en tolvårig pojke på Västbanken på torsdagen.
Palestinier drabbar samman med israeliska styrkor efter en begravning av en tolvårig pojke på Västbanken på torsdagen. Bild: Majdi Mohammed/AP/TT

En dödad i nya oroligheter på Västbanken

En palestinsk man har skjutits ihjäl av israeliska soldater i samband med oroligheter vid en begravning på den ockuperade Västbanken.

ANNONS

Hundratals palestinier kastade sten mot soldaterna efter begravningen av en tolvårig pojke som dödats av militären dagen innan. Begravningen ägde rum nära staden Hebron. En 20-årig man skottskadades och avled senare på sjukhus. Enligt palestinska hälsomyndigheter skadades ytterligare tolv personer vid torsdagens sammandrabbning.

Den israeliska militären säger att soldaterna bemötte oroligheterna genom att bland annat avlossa skarpa skott i luften.

Den tolvårige pojken sköts enligt det palestinska hälsodepartementet i onsdags när han färdades i en bil tillsammans med sin pappa i staden Beit Ummar, nära Hebron. Han ska ha träffats i bröstet och avlidit på sjukhus några timmar senare.

Enligt den israeliska militären sköt en soldat mot bilens däck efter misstankar om att den varit inblandad i misstänkta aktiviteter tidigare under dagen. Händelsen utreds av högre befäl.

ANNONS

Området har varit skådeplats för sammandrabbningar mellan demonstranter och israeliska styrkor i flera veckor.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS