Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Irlands premiärminister Leo Varadkar med den brittiska premiärministern Theresa May vid begravningen av Lyra McKee i S:t Anne's Cathedral i Belfast.

Toppolitiker hyllade mördade Lyra McKee

Ledare från både Irland och Storbritannien samlades vid begravningen av Lyra McKee, den journalist som sköts till döds under kravallerna i Nordirland förra veckan.

Storbritanniens premiärminister Theresa May och hennes irländske kollega Leo Varadkar deltog vid ceremonin i S:t Anne's Cathedral i Belfast i Nordirland, liksom den brittiske oppositionsledaren Jeremy Corbyn.

Representanter för Nordirlands sex stora politiska partier var också närvarande, och i ett gemensamt uttalande säger de att dödsskjutningen av Lyra McKee var ett "meningslöst och futtigt försök att förstöra de framsteg som gjorts de senaste 20 åren".

McKees kista fördes i procession från föräldrahemmet i norra Belfast till katedralen i stadens centrum. Under ceremonin, som också sändes i tv, hyllade stadens domprost Stephen Forde Lyra McKees insatser som journalist och sade att hon "bröt ned barriärer och nådde ut över gränser".

En kvinna har gripits för dödsskjutningen av Lyra McKee. Gruppen Nya IRA har tagit på sig skulden och bett om ursäkt för det inträffade.