De regeringskritiska demonstranterna lyssnade inte på polisens varningar om att det är förbjudet att samlas – utan tog sig ut på Bangkoks gator för att visa sitt missnöje med regeringen och monarkin.
De regeringskritiska demonstranterna lyssnade inte på polisens varningar om att det är förbjudet att samlas – utan tog sig ut på Bangkoks gator för att visa sitt missnöje med regeringen och monarkin. Bild: Sakchai Lalit/AP/TT

Trotsar makten i Thailand – kräver demokrati

ANNONS

Hundratals prodemokratiska demonstranter har gått ut på gatorna i Bangkok för att på nytt kräva författningsändringar som minskar monarkins makt samt premiärminister Prayuth Chan-Ochas avgång.

– Vi har aldrig haft någon riktig demokrati, säger 16-åriga Som.

Demonstranterna trotsade det förbud mot offentliga sammankomster som har införts på grund av pandemin. Thailands regering kritiseras för sin hantering av pandemin, för den långsamma ekonomiska återhämtningen och för att ett företag som ägs av kung Maha Vajiralongkorn har en central roll vaccinationskampanjen.

Förra året deltog hundratusentals personer i protesterna, men de klingade av i takt med att unga protestledare greps och covidfallen ökade.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS