Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
USA:s vice justitieminister Rod Rosenstein. Arkivbild.

Trump skjuter upp mötet med Rosenstein

Meningen var att USA:s president Donald Trump och biträdande justitieminister Rod Rosenstein skulle diskutera den senares framtid under torsdagen. Men så blev det inte. I stället väntas de båda mötas i nästa vecka.

- Presidenten talade med Rod Rosenstein för några minuter sedan och de beslöt att mötas nästa vecka, sade Vita husets pressekreterare Sarah Sanders på torsdagseftermiddagen.

Anledningen till att Trump ville skjuta på mötet med Rosenstein är det andra politiska dramat som samma dag pågår i Washington, nämligen utfrågningen om Brett Kavanaughs HD-domarkandidatur i senatens justitieutskott.

Rosenstein – som tillsatte utredaren för den så kallade Rysslandsutredningen – har på sistone hamnat i blåsväder efter uppgifter i bland annat The New York Times om att han vid ett tillfälle föreslagit att Trump bör buggas. Syftet skulle vara att samla bevis för att senare kunna peta presidenten, med hänvisning till ett grundlagstillägg som kan åberopas för att avsätta statschefer som inte klarar av att fullfölja sina åtaganden.

I måndags publicerades motstridiga uppgifter om Rosenstein i amerikanska medier. Det hävdades både att han sagt upp sig och att han skulle få sparken. Till slut meddelade Vita huset att Rosenstein och presidenten skulle mötas personligen.