Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tunisier protesterar mot att Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman besöker landet.

Tunisier protesterar mot bin Salmans besök

Hundratals människor protesterade i huvudstaden Tunis inför Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salmans besök i Tunisien. De fördömde bland annat mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi.

Demonstranterna höll upp plakat med en överkryssad bild av prinsen och en karikatyr där bin Salman och USA:s president Donald Trump gemensamt stryper Khashoggi med en snara. Khashoggi mördades i samband med att han besökte det saudiska konsulatet i Istanbul i Turkiet den 2 oktober.

Mohammed bin Salman som nyligen besökt Bahrain, Förenade arabemiraten och Egypten fortsätter sin turné i arabvärlden med en visit i Tunisien under tisdagen. Kronprinsens utrikesresor sker samtidigt som landet genomgår en allvarlig diplomatisk kris på grund av mordet på regimkritikern Khashoggi, som levde i exil i USA där han skrev kolumner för The Washington Post.

Tunisien har till skillnad från Saudiarabien ett demokratiskt styre sedan 2011, då diktatorn Zine El Abidine Ben Ali störtades. Ben Ali har sedan dess levt i exil i Saudiarabien, vilket har gjort de tidigare nära allierade ländernas relationer ansträngda.

bin Salman väntas flyga till Argentina efter sitt besök i Tunisien för att delta i ett G20-möte.