Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En busskolonn, som enligt den statliga syriska nyhetsbyrån Sana, skulle leverera nödhjälp till invånare i den kurdstyrda enklaven Afrin besköts enligt regimstyrda medier av turkiskt artilleri i förra veckan. Arkivbild.

Turkiet bombar regimtrogen milis i Syrien

Turkiet har dödat minst 36 regimtrogna syriska milismän i en flygräd mot en militärbas i den kurdstyrda enklaven Afrin i nordvästra Syrien.

Bombattacken, som är den tredje som riktas mot regimtrogen milis de senaste två dygnen, genomfördes i orten Kafr Jina enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som bevakar kriget från Storbritannien.

Den USA-stödda rebellalliansen SDF, som domineras av den kurdiska YPG-milisen, bekräftar att Turkiet angripit styrkor trogna president Bashar al-Assad. Men alliansen uppger inte hur många som dödats, eller var attacken ägt rum.

Enligt Turkiets premiärminister Binali Yildirim har turkiska styrkor intagit staden Rajo, omkring 2,5 mil nordväst om staden Afrin. SOHR uppger att Turkiet kontrollerar omkring 70 procent av staden, som ligger nära den turkiska gränsen.