Polisen i Grekland har gripit två personer som anklagas för att ha planerat terrorattacker i landet. Arkivbild utan koppling till händelsen.
Polisen i Grekland har gripit två personer som anklagas för att ha planerat terrorattacker i landet. Arkivbild utan koppling till händelsen. Bild: Michael Varaklas/AP/TT

Två misstänkta för planering av terrorattacker

ANNONS

Polisen i Grekland har gripit två personer som anklagas för att ha planerat terrorattacker i landet, varav minst en mot ett judiskt mål.

De misstänkta personerna är enligt myndigheterna en del av ett internationellt terrornätverk.

Greklands antiterror-enhet inom polisen och landets nationella underrättelsetjänst medverkade i utredningen som ledde till gripandena, enligt ett uttalande från polisen. Israels premiärminister Benjamin Netanyahu säger att säkerhetstjänsten Mossad hjälpte Grekland att förhindra den planerade terrorattacken.

Enligt de grekiska myndigheterna har de båda gripna pakistanskt ursprung.

Polisen uppger att de misstänkta valt ett mål med "stort symboliskt värde" och de var på väg att genomföra de sista förberedelserna inför attacken.

ANNONS

"Deras mål var inte bara att ta livet av oskyldiga invånare, men också att underminera känslan av säkerhet i landet", meddelar polisen i ett uttalande.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS