Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tyskland vill inte att Turkiets president Recep Tayyip Erdogan, här fotograferad i Istanbul häromdagen, ska hålla tal för den turkiska diasporan när han besöker G20-mötet i Hamburg nästa vecka.

Tyskland nobbar talförfrågan från Erdogan

Tyskland har sagt nej till en förfrågan från Turkiets president Recep Tayyip Erdogan om att hålla tal vid ett föreslaget möte med den turkiska diasporan under nästa veckas G20-möte i Hamburg.

- Jag förklarade för mina turkiska kollegor för flera veckor sedan att vi inte tycker att det vore någon bra idé, säger utrikesminister Sigmar Gabriel.

Länderna har försökt förbättra relationerna, som varit mycket ansträngda det senaste halvåret. Kulmen nåddes när Turkiet beskyllde Tyskland för att använda "nazimetoder" när turkiska politiker hindrades att driva kampanj inom den stora turkiska diasporan inför folkomröstningen om en ny grundlag i april.

- Vi lever i ett öppet land, men vi har inga intentioner att importera andra länders inrikespolitiska konflikter, säger Gabriel enligt den tyska nyhetsbyrån DPA.