Tysklands hälsominister Jens Spahn. Arkivbild
Tysklands hälsominister Jens Spahn. Arkivbild Bild: Kay Nietfeld/AP/TT

Tyskland planerar tredje vaccindos för äldre

ANNONS

Tyskland planerar att från den 1 september erbjuda en tredje dos av vaccin mot covid-19 till äldre och riskgrupper. Det framgår av ett dokument som nyhetsbyrån AFP tagit del av.

Hälsominister Jens Spahn ska under måndagen träffa landets 16 regionala hälsoministrar och de väntas då slutföra planerna.

Mobila vaccinationsgrupper ska åka ut till äldreboende och vårdhem och erbjuda vaccin från Moderna eller Pfizer-Biontech, oavsett vilket vaccin som de äldre har fått i de två första doserna. Läkare ska också kunna ge vaccin till äldre och personer med nedsatt immunförsvar, enligt dokumenten.

Som motiv anges färska studier som visar att vaccinets skyddande effekt avtar med tiden.

ANNONS

Även om Tyskland har låg smittspridning jämfört med flera grannländer har antalet fall ökat de senaste veckorna, huvudsakligen beroende på den mer smittsamma deltavarianten. Myndigheterna oroas också av att vaccinationstakten bromsar in.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS