Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Förödelsen är stor i delar av norra Indien efter kraftiga stormar. Nära 150 personer har dött.

Upp emot 150 döda efter oväder i Indien

Nära 150 personer har dött efter en serie kraftiga stormar i Indien och myndigheterna varnar för fortsatta oväder.

Hela byar har förstörts efter kraftiga stormar i norra Indien. Hus har rasat, träd och kraftledningar har blåst omkull och flera vägar är oframkomliga i delstaterna Uttar Pradesh, Rajasthan och Punjab. Vindstyrkor på över 36 meter per sekund har uppmätts.

- Vi har inte kunnat sova och har varit oroliga för att stormen ska slå till igen. Vi har tagit till försiktighetsåtgärder och säkrat allting, men ingenting kan stå emot naturens raser, säger Munna Lal Jha som bor i Agra i delstaten Uttar Pradesh.

I södra delen av landet har ett 20-tal personer dött vid oväder där man beräknar att cirka 40 000 blixtnedslag skett.

Myndigheterna har varnat för fortsatta stormar och man befarar att dödssiffran kommer att stiga de kommande dagarna.

- Jag har arbetat här i 20 år och det här är det värsta jag har sett, säger Hemant Gera, som arbetar med katastrofhantering i Rajasthan, till BBC.

Många av de som dött befann sig inomhus och låg och sov när deras hus rasade efter att ha blivit träffade av både blixtar och hårda vindar.

Indiens premiärminister Narendra Modi har uttryckt sin sorg på Twitter och skriver att han har bett tjänstemän att samordna med respektive delstatsregering för att hjälpa de som har drabbats av stormarna.

I Uttar Pradesh har det lokala styret meddelat att de familjer som förlorat familjemedlemmar kommer att få 400 000 rupier, motsvarande cirka 53 000 kronor.