Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bilder från USA:s president Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-Un i Singapore i fjol på en utställning om fred i Sydkoreas huvudstad Seoul. Arkivbild.

USA: Detaljer klara för möte med Kim Jong-Un

Tid och plats är bestämt för USA:s president Donald Trump kommande möte med Nordkoreas diktator Kim Jong-Un, säger Trump och tillägger att det kommer att tillkännages nästa vecka. Enligt USA är Kim fast besluten att avveckla landets anläggningar för anrikning av uran.

Utrikesminister Mike Pompeo sade på onsdagen att han sänt i väg en grupp i syfte att förbereda toppmötet, som ska hållas i Asien någon gång i slutet av februari.

Trump, som träffade Kim i Singapore i somras, hävdar att enorma framsteg skett avseende Nordkorea – dock utan att precisera vad. Det förra mötet resulterade i vad många betraktar som ett mycket vagt avtal, där Nordkorea åtar sig att arbeta för att nedrusta kärnvapnen på Koreahalvön.

USA:s särskilda representant för Nordkorea, Stephen Biegun, har uppmanat Pyongyang att överlämna en omfattande redogörelse över landets kärnvapen- och robotprogram och har varnat för att USA har beredskap om den diplomatiska processen misslyckas.

Enligt Biegun – som ska träffa sin nordkoreanska motsvarighet i Seoul den 2 februari – har Kim meddelat utrikesminister Pompeo att han är fast besluten att avveckla och förstöra Nordkoreas anläggningar för anrikning av uran.

En rad medier har dock den senaste tiden presenterat rapporter om att Nordkorea hemlighåller kärnvapen- och robotanläggningar.