Vad vi vet om brevbomberna i USA

Den federala polisen FBI utreder en serie misstänkta brevbomber som skickats till framträdande demokrater och Trumpkritiker. Här är vad vi ännu så länge vet om vad som hänt.

ANNONS
|

Den första misstänkta försändelsen upptäcktes i måndags i en brevlåda vid finansmannen George Soros hem i delstaten New York. Soros är anhängare till Demokratiska partiet som han stöttat med donationer.

På onsdagen hittades misstänkta brevbomber adresserade till den tidigare demokratiska presidentkandidaten Hillary Clintons bostad i New York och till expresidenten Barack Obamas bostad i Washington. De upptäcktes av säkerhetstjänsten Secret Service innan de nått mottagarna.

Ett annat paket hittades i kongressens postsortering och var skickat till den demokratiska kongressledamoten Maxine Waters. Ett fjärde paket var adresserat till förre CIA-chefen John Brennan, via nyhetskanalen CNN där Brennan regelbundet medverkar.

Ett femte paket hade skickats till Eric Holder, justitieminister under Barack Obamas tid i vita huset. Men eftersom adressen var fel hade paketet sänts åter till den angivna avsändaren – den demokratiska kongressledamoten Debbie Wasserman Schultz kontor i Florida. Hennes namn fanns även som avsändare på minst ytterligare ett paket, enligt medier

ANNONS

I flera fall ska paketen ha sett ut som rörbomber och det paket som skickades till CNN:s kontor i New York åtföljdes av ett brev med ett pulver.

TT-AFP

ANNONS