Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

FN:s Syriensändebud Staffan de Mistura under den sjunde omgången av fredssamtal.

"Viss framgång under Syrien-samtal"

Den senaste omgången av Syrien-samtal avslutades i Genève under fredagen. Vissa framsteg gjordes enligt ett uttalande, vilket väcker hopp om framtida förhandlingar öga mot öga mellan parterna.

- Vi har, som vi förväntade oss och hoppades, stegvis gjort framsteg. Inget genombrott, inget sammanbrott och ingen gick ut, säger FN:s Syriensändebud Staffan de Mistura efter den sjunde omgången av samtal.

de Mistura säger att han planerar att sammankalla de båda sidorna till en åttonde förhandlingsrunda i början av september.

Den största oppositionsgruppen, Högsta förhandlingsrådet, HNC, vill fokusera på en politisk övergång, vilket innebär slutet för president Bashar al-Assad.

Enligt de Mistura finns det inget som tyder på att presidentens förhandlare är villiga att diskutera en politisk övergång i nuläget.

Han säger att han tror att en ökad press om att få ett slut på konflikten från det internationella samfundet kan hjälpa regimen att bli redo att diskutera den politiska processen.

Även om Syriens regering vid upprepade tillfällen har sagt att oppositionens företrädare är terrorister hoppas de Mistura att parterna ska sitta i samma rum under nästa omgång av samtal i september.