En grupp människor håller om varandra efter skjutningen i centrala Oslo där två har avlidit och många skadats.
En grupp människor håller om varandra efter skjutningen i centrala Oslo där två har avlidit och många skadats. Bild: Javad Parsa/NTB/TT

Vittne till Osloskjutningen: Fullständig panik

Två personer har skjutits till döds och många har skadats i centrala Oslo under natten. Bargäster vittnar om hur människor sprang från platsen i panik. Ett vittne beskriver platsen för norksa VG som en "krigszon".

ANNONS

– Jag har aldrig upplevt något liknande. När jag springer in (i baren) så ligger människor på golvet. Där ligger skadade, folk ligger och gömmer sig, folk gråter, folk är i chock, folk skriker. Det är kaos, säger vittnet, till VG.

Strax efter klockan ett på natten mot lördag öppnade en person eld utanför en krog i centrala Oslo. Polisen har sedan dess bekräftat att två personer har avlidit och att ett 20-tal personer skadats, varav flera allvarligt. En misstänkt man har gripits.

"Såg en man"

Folk på plats förstod först inte vad som hände, säger ett vittne till NRK men sedan uppstod panik.

ANNONS

– Jag var i en yttre bar då det hände. Jag märkte bara att det kom ett skott, och jag blev träffad av en glasskärva. Det kom fler och fler skott så jag flydde in i den inre baren och försökte att få med mig så många som möjligt, säger vittnet.

Kanalens egen journalist Olav Rønneberg, blev själv vittne till händelsen:

– Jag såg en man som kom till stället med en väska, han plockade upp ett vapen och började skjuta, säger han och berättar att ögonvittnen samlats in på ett hotell i närheten, säger han till NRK.

"Fullständig panik"

En 24-årig kvinna stod vid fönstret i baren när hon plötsligt märkte att folk försvann – hon trodde först att det var ett slagsmål på gång, säger hon för norska Dagbladet.

– Då hörde jag plötsligt en massa skott. Jag blev beskjuten och det kom massor av glas mot mig, säger hon till tidningen, och fortsätter:

– Sedan hörde jag folk ropa 'Kom ner! Kom ner!' då blev jag väldigt rädd. Det var fullständig panik.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS