Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Whatsapp-användare i Kina har drabbats av störningar under den senaste tiden.

Whatsapp-störning inför partikongress i Kina

Kinesiska myndigheter tycks ha orsakat svåra störningar för användare av kommunikationsappen Whatsapp under de senaste dagarna. Störningarna sammanfaller med förberedelserna inför kommunistpartiets kongress den 18 oktober.

Störningarna började i söndags men textmeddelanden, röstsamtal och videosamtal verkade fungera igen på tisdagen. Problemen med att lämna röstmeddelanden och skicka fotografier kvarstod dock.

Sociala medier som Facebook, Twitter och Pinterest är blockerade i Kina sedan länge. I år har kinesiska myndigheter stramat åt censuren på internet och dataföretag åläggs att lagra information kring användare i landet.

Whatsapp används av många kinesiska aktivister eftersom tjänsten är krypterad. Men myndigheterna försöker få kineserna att använda sig av den inhemska motsvarigheten Wechat i stället.

- Ju närmare vi kommer partikongressen, desto mer extrema censuråtgärder tror jag att myndigheterna kommer att ta till. Allmänheten vet att Wechat inte är säkert, säger den framstående Peking-baserade aktivisten Hu Jia till AFP.