10-åriga Josephine drömmer om rymden: ”Coolt”

10-åriga Josephine Demoulin har precis flyttat från Vänersborg till Sjuntorp. Hon älskar alla djur.

ANNONS

Vilken skola går du på?

– Jag går i fyran, på Sjuntorpskolan.

Vad är ditt favoritämne?

– Jag tror bild. För jag tycker om att måla och rita. Jag brukar rita typ katter och sådant.

Har du någon katt?

– Ja, jag har tre. Stella, Svea och Snow. Svea och Snow är vita och Stella är svart. De tycker om varandra. Jag älskar alla djur. Till och med spindlar, jag tycker de är söta.

Vad vill du jobba med när du blir stor?

– Astronaut, för jag är väldigt intresserad av rymden. Jag tycker det är coolt att den aldrig tar slut och att man alltid kan upptäcka grejer hela tiden. Det skulle vara coolt att åka rymdraket. Jag tycker inget är läskigt, jag tycker allt är intressant.

ANNONS

Vad ska du göra på sommarlovet?

– Jag ska åka till Paris. Det är första gången. Vi ska spendera en natt där och titta på Eiffeltornet och kanske också titta på Mona-Lisa.

Kan du säga nåt på franska?

– Bonjour.

Vad har du för favoriträtt då?

– Tacos och sushi är min favoritmat. Min favorit är kapamaki, det är gurka inuti. Vi brukar göra egen sushi hemma, men köpa också. Det bästa att ha i tacos är allting förutom paprika. Jag tycker om paprika annars men inte i tacos.

Hur är skolmaten?

– Äcklig. Vi brukar ha pasta men den är typ som play-doh.

Vad gör du på fritiden?

– Jag brukar pyssla eller lyssna på musik. Jag gillar hiphop, och dansar också. Jag går på dans. Det är en ny dansgrupp, men jag har gått i en annan och då har jag haft uppvisning tre gånger. Det har inte varit nervöst.

Och idag besöker du Vänersborg, varför då?

– Jag har precis flyttat till Sjuntorp, från Vänersborg. Så det är en tradition att gå hit.

Saknar du någonting med Vänersborg?

– Jag saknar det tätbefolkade, vi bor mer på landet nu. I början när vi flyttade så trivdes inte katterna så mycket, men nu går det bra.

ANNONS

Hur var det att byta skola?

– Jobbigt men också ganska skönt.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS