Buss och personbil har krockat

En personbil och en buss krockade i Brålanda på måndagseftermiddagen. En 18-årig kvinna skadades så allvarligt att hon miste livet. Anhöriga är underrättade, meddelar polisen.

ANNONS
|

Olyckan inträffade E45 söder om Brålanda och larmet inkom strax innan klockan 15.30. Bussen som var inblandad var en linjetrafikbuss med sju passagerare

– En bil är i diket och en buss står på vägen. De har krockat. Räddningstjänst och ambulans är på väg till olycksplatsen, säger Mikaela Warhed på SOS Alarm strax efter att de fått larm om olyckan.

Räddningstjänst, ambulans och ambulanshelikopter larmades till platsen. Föraren till personbilen hade skadats allvarligt, resenärerna i bussen ska inte ha skadats fysiskt.

– Det är en buss och en personbil som krockat. En person ska vara skadad är det vi vet nu, säger Ulrik Olsson, vakthavande befäl på Närf.

ANNONS

18-årig kvinna avliden

Den skadade föraren, en 18-årig kvinna, fick föras till sjukhus. Kvinnans skador var så allvarliga att hon avled, meddelade polisen på hemsidan:

”Föraren av bilen, en 18-årig kvinna, har avlidit av sina skador. Hennes anhöriga är underrättade.”

Fordonen tagna i beslag

Bil och buss bärgades från platsen och har tagits i beslag. Polis har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik.

– En person har avlidit. Vi genomför alltid en förundersökning för att ta reda på vad som ligger bakom, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson polisregion Väst.

Vad som orsakat olyckan är i nuläget oklart. I nuläget finns ingen mer information att ge i ärendet, säger Gustafsson.

Väg stängdes av

Olyckan påverkade trafiken stort under måndagskvällen och stängdes av i båda riktningarna varpå bilköer bildades. Först klockan 19.00 kunde vägen öppnas upp igen, meddelade Trafikverket på sin hemsida.

Även Västtrafiks busstrafik påverkades av olyckan med förseningar på flera linjer mellan Vänersborg-Mellerud på kvällen.

På tisdagsmorgonen utreddes händelsen fortfarande som vårdslöshet i trafiken.

– Brottsrubriceringen är samma men utan någon misstänkt. Under dagen kommer vi att göra en platsundersökning tillsammans med trafikverket och även göra teknisk undersökning av de två fordonen, säger Peter Novén, utredare hos trafikpolisen Vänersborg.

ANNONS