De tre som nominerats till TTELA:s integrationspris är: Katarina Westergren, Jure Jozic och Annelie Andersson.
De tre som nominerats till TTELA:s integrationspris är: Katarina Westergren, Jure Jozic och Annelie Andersson.

Cecilia Frisk: TTELA delar ut priser – trots pandemin

Årets Vänersborgsgala ställdes in både i våras och nu den 26 september på grund av den rådande pandemin. Att lyssna på myndigheternas riktlinjer är en självklarhet för både arrangörerna och oss.

ANNONS
|

Men vi på TTELA ger inte upp utan kommer i samarbete med Vänersborgs kommun och Forum Vänersborg att dela ut de priser som brukar delas ut på galan i Arena Vänersborg, där företrädare från näringslivet, kommunen och föreningslivet brukar samlas för att hylla olika insatser och eldsjälar i området.

Fem av priserna från Vänersborgsgalan, inklusive TTELA:s integrationspris, kommer delas ut på ttela.se. I början av oktober kommer alla kunna möta vinnarna av hederspriser inom områdena Näringsliv, Kultur och Idrott delas ut och sänds därefter på ttela.se. Gällande Årets evenemang kommer vår publik få rösta på ett antal kandidater där sedan den stolta vinnaren också presenteras på ttela.se.

ANNONS

Detta är också samma upplägg som vi genomförde i våras med Idrottsgalan i Trollhättan, som också tvingades ställa in på grund av rådande pandemi. Då samarbetade vi med Trollhättans stad och det lokala föreningslivet så att de värdiga vinnarna kunde presenteras på ttela.se.

Varför delar då TTELA ut ett integrationspris?

Jo, för att vi vill lyfta fram och belöna förebilder och goda exempel i arbetet för en integrerad kommun där alla ska ha lika möjligheter. Vi vill bidra till att uppmärksamma goda insatser, som har bidragit till ömsesidig förståelse och ökad tolerans mellan människor. Människors lika värde, oavsett var du kommer ifrån eller hur länge du har bott i Sverige, är centralt för oss på TTELA! Detta ett mycket angeläget ämne, som speglar de värderingar som TTELA och jag står för och värnar.

Ni, våra läsare och tittare, har hjälpt oss att nominera många intressanta kandidater – så många att vi hade ett tufft jobb att välja rätt. Varmt TACK för er hjälp!

Utifrån juryns bedömning är det dessa de tre, som nominerats till en slutomgång:

Katarina Westergren, affärschef på VY Buss, som genom sitt arbete jobbar aktivt för att anställa nyanlända, som busschaufförer för bland annat skolbussar i Vänersborg.

ANNONS

Jure Jozic, projektledare för succén Föreningsmatchning där nyanlända i Vänersborg integreras i det lokala föreningslivet.

Annelie Andersson, simskolelärare som sommar som vinter lär barn - oavsett härkomst – att simma i Brålandabadet, vilket varit speciellt viktigt för nyanlända med bristande simkunskaper.

Dessa tre personer är alla mycket goda förebilder i arbetet att främja samarbeten, bidra till attitydförändringar och ökad kunskap kring hur mångfald i olika former är en viktig tillgång. De har alla tre bidragit till fler goda möten mellan människor med olika bakgrunder.

Och vi på TTELA är stolta över att kunna berätta mer ingående om deras verksamhet i kommande reportage.

Tidigare pristagare:

• 2016, första året då priset delades ut, var det Gunilla Hogdal, som prisades för hennes stora engagemang och ideella arbete för flyktingar i Vänersborg.

• 2017 prisades fritidsledaren Anna Josefsson för sitt stora engagemang för barnen och särskilt för unga flickor i Vänersborg.

• 2018 fick Röda Korsets medarbetare i Vänersborg, med Marianne Barrljung i spetsen, motta priset tack vare sitt stora hjärta och oändliga engagemang för alla flyktingar på Restad gård.

• 2019 var vinnaren Inam Alghoul, som startade gruppen ”Starka kvinnors nätverk” med syftet att sammanföra nyanlända kvinnor med kvinnor födda i Sverige.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS