Ingela Carlson, Ricky Carlsson och Johan Bohlin från REKO-RING vann TTELA:s hållbarhetspris i Trollhättan 2019.
Ingela Carlson, Ricky Carlsson och Johan Bohlin från REKO-RING vann TTELA:s hållbarhetspris i Trollhättan 2019. Bild: Andreas Olsson

Dags att utse din hållbarhetskandidat i Vänersborg - nominera på ttela.se

Hur har vi det med hållbarhetsarbetet i Vänersborg? Jobbar Vänersborg mer hållbart än Trollhättan? Jobbar Trollhättan mer hållbart än Vänersborg?

ANNONS

Här nominerar du din kandidat till TTELA:s hållbarhetspris! (Går också att göra längre ner i krönikan)

Jag tror säkert att hållbarhetsarbetet är omfattande i alla våra fyra bevakningskommuner – på olika sätt. Och vi behöver alla, privatpersoner, företag och organisationer, göra ännu mer!! Därför är det extra glädjande att Vänersborgs kommun nu tar ytterligare ett steg i detta viktiga arbete genom att arrangera Hållbarhetsveckan 16 till 24 oktober. Programmet, som jag fått smygtitta på, är mycket ambitiös och intressant och kommer lägga fokus på tre platser i Vänersborg: Nuntorp gård, Wargön Innovation och Folkets hus – Kulturhuset.

ANNONS

För oss på TTELA är hållbarhet i alla dess tre aspekter – miljömässig, social och ekonomisk – viktigt.

På näringslivsgalan Go Trollhättan 2019 delade jag för TTELA:s räkning med stor stolthet ut Årets Hållbarhetspris – i samarbete med Trollhättans kommun och CSR Västsverige, som är ett icke vinstdrivande sektorsöverskridande nätverk med spetskompetens när det gäller just hållbarhetsfrågor.

Den verksamhet eller företag som då genomfört den vassaste satsningen, som lett till ökad miljömässig hållbarhet var Reko-ring, som säljer närproducerat direkt från bonden– i tuff konkurrens med många nominerade och de två andra slutkandidaterna kommunala bostadsbolaget Eidar och Ithing, som jobbar med elladdstolpar..

Pris ska delas ut

Nu är det dags för TTELA:s Hållbarhetspris i Vänersborg – i samarbete med Vänersborgs kommun och CSR Västsverige.

Med priset vill vi uppmuntra lokala företag och verksamheter att arbeta hållbart, visa att många kan bidra på olika sätt och att alla kan göra något för att bidra till ett mer hållbart samhälle.

Vi kommer den kommande månaden berätta mer i TTELA om de tre slutkandidaterna, som en jury kommer vaska fram ur era nomineringar. Och vinnare utses under Hållbarhetsveckan.

Nominera här!

Kriterier för bedömning av tävlingsbidragen:

  • En god och inspirerande förebild, verksam i Vänersborg.
  • Bidrar otvivelaktigt till miljömässigt hållbar utveckling.
  • Ska kunna genomföras av andra företag, verksamheter eller personer.
  • Genomförda handlingskraftiga, nytänkande och konkreta åtgärder - gärna med mätbara resultat.
  • Juryn lägger extra tyngd på insatser, som inneburit en bestående miljönytta och som gjorts i samverkan med annan aktör eller andra aktörer.

LÄS MER:Trollhättans företagare prisades på nya galan

Att TTELA delar ut just flera hållbarhetspris handlar om vår tydliga inriktning att göra skillnad här, vilket är samma motiv till att vi senare i höst kommer dela ut TTELA:s integrationspris i både Vänersborg och Trollhättan, liksom att vi varje månad utser en Vardagshjälte.

ANNONS

Cecilia Frisk,

Chefredaktör och ansvarig utgivare

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS