Diggiloo satte Sanden i gungning

Stämningen var förväntansfull när Diggiloogänget gick på scenen under fredagskvällen. Artisterna levererade en snygg show med mycket glitter, som blänkte i kvällssolens sista strålar. Snyggt sammanhållet av Måns Möllers skämt.

ANNONS
LocationSanden|
|

Först ut på scenen är Måns Möller som berättar att hans dansmus Melvin har bitit av två sladdar bakom scenen så han behöver en vakt från publiken som kunde ta hand om honom under showen. Valet föll på femåriga Nils, som aningen generat tog emot buren med Melvin.

Möller bryggar skickligt över till kvällens första nummer som är "I’m still standing" där hela gänget utom Lena Ph och Sanne Salomonsen sjunger. Sen kommer Lena Ph ut på scenen och bjuder på Maria Magdalena ackompanjerat av publikens klapp.

Showen bjuder på något för alla och bjuder även på skämt sinsemellan artisterna. Theoz är med sina 1,8 miljoner följare på TikTok sannolikt lika välbekant för den yngsta generationen som Sanne Salomonsen är för den äldre.

ANNONS

John Lundvik presenterade Jessica Anderson med titeln mamma Diggiloo, hon har ju varit med 16 säsonger. Jessica Andersson tyckte att hon kände sig lite gammal med den titeln. Under repet hade Sanne Salomonsen helt enkelt svept in och sagt att Jessica Andersson är ”the queen of Diggiloo”. Båda kom överens om att det var en bättre passande titel.

Måns Möller mellanspelade med mer humor blandat med allvar. Han pratade om vikten av att rösta i höstens val och att vi måste värna vår demokrati. Han passade på att både driva med politikens fyrkantighet, försvarsministerns tråkfaktor och särskilt svenskarnas iver för ordning och förutsägbarhet.

Du har ju inte bestämt någon tid, vi måste utreda först, vi kan inte just nu, och det blir ju så dyrt... med anspelningar på Putins krigslusta.

Därefter får höra Ukrainas nationalsång av violinisten Petra Wahlgren, vackert och stämningsfullt.

John Lundvik sjunger sin låt Änglavakt, väldigt stämningsfullt och hela publiken gungar med händerna i luften. Theoz bjuder på sin låt Het och det verkade gå hem hos publiken som klappade i takt med musiken.

Mariette tog upp tråden med att känna sig hemma och sjöng en sång från Kristina från Duvemåla som hette just Hemma. Djärvt att våga sig på att bli jämförd med Helene Sjöholm kan tyckas, men hon lyckas med att låta nästan likadant som originalet.

ANNONS

Möller plockade upp det faktum att Liamoo helt enkelt bara fyllt på sitt namn med två stycken o för att skapa sitt artistnamn.

– Skulle jag göra likadant... Månsoo... det låter ju som en finsk energidryck som de säljer på Silja Line...

Skämtet gick hem hos publiken som skrattar högt.

Vi fick höra ett fint Beatles Medley och även höra se ett klipp med Lasse Holm som berättade om när han träffade the Beatles och historien om hans enda Englandsspelning.

Sist avslutades första akten med ett medley av Lena Phs 80-tals hits. Vi fick både Dansa i neon och påminnas om att Kärleken är evig...

ANNONS