Ella Danielsen.
Ella Danielsen. Bild: Fredrik Hofflander

Ella, 16: ”Kommer inte hänga lika mycket i Trollhättan”

Ella Danielsen, 16, bor i Trollhättan – men börjar snart plugga åtta mil söderut.

ANNONS
|

Du är 16 – då går du ut nian nu?

– Ja, om en vecka. Det känns väldigt skönt. Jag har inte trivts till 100 procent och jag är taggad på lite omväxling.

Vad ska du göra i höst?

– Jag ska gå LM Engström i Göteborg och läsa estet-musik.

Det blir en jäkla pendling?

– Ja, det blir det. Vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig men jag tror att jag kommer vänja mig.

Och själva omställningen att gå gymnasiet?

– Det blir både en utmaning och roligt. Jag har valt någonting som jag tycker är roligt, så jag kommer att få hålla på med mitt intresse i skolan.

ANNONS

Kommer du jobba med musik sen?

– Det känns både ja och nej. Jag har inte tänkt så mycket på framtiden än men skulle kunna ha med mig musiken på nåt sätt, vara kreativ i mitt yrke. Det tycker jag verkar kul.

Var det självklart att välja Göteborg?

– Nej, jag bytte under vårterminen Jag hade tänkt gå i Vänersborg först men ångrade mig. Jag och min mamma insåg att det inte skulle bli så stor skillnad i tid med pendlingen, så då valde jag något som jag visste att jag skulle tycka om.

Det blir ju som ett helt nytt liv som börjar?

– Ja, det kommer bli väldigt annorlunda med kompisar och sånt. Kompiskretsen kommer vara annorlunda och jag kommer inte hänga lika mycket i Trollhättan. Det är tråkigt att inte vara lika mycket här men jag tycker att det är roligt att lära känna nya människor, så jag är väldigt taggad.

Vad ska du göra i sommar?

– Jag ska på en kristen konferens i Mullsjö. Det är Pingst Sverige som har den och jag är med i Pingstkyrkan i Trollhättan.

Vad gör man på en sån konferens?

– På ungdomsdelen har man härliga möten tillsammans, och mycket aktiviteter, till exempel såpbrännboll. Det är vanlig brännboll men man springer på en presenning med såpa på.

ANNONS

Då kommer man ju att ramla?

– Ja, men det är kul! Sen så har vi nattcafé där man kan sitta och hänga till två. Sen brukar man inte gå och lägga sig efter det utan man sitter och hänger efter det också. Så man brukar bli väldigt trött.

Men det är det värt?

– Ja!

ANNONS