Hon får TTELA:s Integrationspris 2020

Hon har lärt tusentals barn och vuxna att simma. Hon har till och med lärt några av dem att bli simlärare själva. Annelie Andersson är vinnaren av TTELA:s Integrationspris 2020.

ANNONS

När TTELA knackade på dörren hemma hos simläraren Annelie Andersson och hennes familj hade hon ingen aning om vad som väntade.

– Jag finner inga ord. Det här är så stort, säger hon.

I år delas TTELA:s Integrationspris i Vänersborg ut för den femte gången. Och när Annelie Andersson fick ta emot utmärkelsen lät glädjetårarna inte vänta på sig.

– Det är helt fantastisk. Framför allt är det en bekräftelse för alla dessa barn som kämpar varje dag, för att passa in och bli förstådda, säger hon.

Se när hon överraskas in klippet ovan.

LÄS MER:Annelie har lärt tusentals barn simma

Den fullständiga prismotiveringen:

“TTELA:s Integrationspris 2020 tilldelas Annelie Andersson, simlärare vid Brålandabadet, som med energi och positiv envishet på sin fritid lär nyanlända barn med bristande simkunskaper den livsviktiga färdigheten att kunna simma”.

ANNONS

LÄS MER:Inam jobbar för att stärka kvinnorna

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS