Idag rusar tågen förbi Brålanda. Nu är det beslutat att Vänersborg ska jobba för att vara beredda om det blir en ändring. Bild: Fredrik Ahl
Idag rusar tågen förbi Brålanda. Nu är det beslutat att Vänersborg ska jobba för att vara beredda om det blir en ändring. Bild: Fredrik Ahl

Kommunen ska vara redo för tågstopp

Nu är det beslutat att Vänersborg ska ligga steget före när det gäller arbetet kring ett eventuellt tågstopp i Brålanda.

ANNONS
|

Stefan Kärvling (V) har motionerat om att Vänersborgs kommun måste vara beredd om Västra Götalandsregionen beslutar om tågstopp i Brålanda. Han menar att bland annat en planering av tåghållplats och pendelparkering måste komma i gång.

En oenig kommunstyrelse hade föreslagit fullmäktige att på onsdagen bifalla motionen och konstatera att frågan om tågstopp är en del av det arbete som behöver bedriva för att visa att kommunen satsar på Brålanda.

Men S och MP i den styrande minoriteten ville ge avslag eftersom förslagets intentioner redan tillgodoses genom annat arbete som görs.

– Det här är en fråga som har diskuterats mycket och nu utreds den av regionen. Det är viktigt att vi är beredda, sa Bo Carlsson (C) på onsdagen och yrkade lite överraskande bifall till kommunstyrelsens förslag.

ANNONS

Stefan Kärvling var laddad inför debatten och drog från talarstolen bakgrunden till varför han skrivit motionen. Men när han skulle börja argumentera för sin sak insåg han att Bo Carlsson hade yrkat bifall till kommunstyrelsens förslag och kom av sig. Han kunde bara konstatera att han inte behövde säga mer.

Sedan fick han höra parti efter parti, även S och MP, yrka på bifall till hans motion.

Morgan Larsson (VFP) var bland de som var uppe i talarstolen.

– Jag tycker det är oerhört viktigt att satsa på landsbygden, sa han.

Det hela slutade att ett enigt fullmäktige antog motionen.

ANNONS