Linje 65 går tillsvidare inte till Restad gård

Ännu en attack mot busslinje 65 inträffade vid Restad gård på måndagen. Nu dras busstrafiken tills vidare in vid Restad i båda riktningarna.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeRestad gård, Vänersborg|

Tidigt på söndagskvällen, vid 19-tiden, blev en chaufför på en av lokalbussarna linje 65 i Vänersborg misshandlad. Gärningsmannen hade inte giltigt färdbevis, men ville åka med ändå. När han nekades blev han arg och slog till chauffören.

LÄS ÄVEN: Busschaufför attackerad av passagerare

Den manlige bussföraren klarade sig undan med lindriga skador. Men Nobina, som kör busstrafiken i Vänersborg, beslutade att ställa in trafiken på sträckan Kanalvägen-Restad Gård.

Närmaste hållplatser är istället Brinkevägen och Propellergatan.

Ny händelse

På söndagen gällde beslutet fram till klockan 04.00 på måndagsmorgonen. På måndagens eftermiddag meddelade Västtrafiks störningskoordinator att trafiken ställt in tillsvidare, både för linje 65 och 67.

ANNONS

– Ytterligare en incident inträffade på förmiddagen. Det var oroligt och högljutt på en av bussarna och chauffören bad de två berörda personerna att lugna ner sig eller stiga av. Personerna steg av vid Restad gård. Då var de så uppretade att de spottade mot föraren och slog och sparkade på bussen när den körde iväg, berättar Jörgen Bergström, trafikchef för Nobina i Vänersborg.

Fackförbundet Kommunals skyddsombud gick in och stoppade arbetet på linjerna som trafikerar Restad gård. Chaufförerna känner sig inte längre trygga på sin arbetsplats.

– Jag har pratat med min chef och jag vill att stoppet ska pågå till på fredag. Detta för att de ska få en chans att ordna någon åtgärd som gör att vi kan känna oss lite säkrare, säger Eva Andersen, Kommunals skyddsombud på Nobina.

Kamratstöd

– Vi för nu dialog med Kommunal, Västtrafik och Restad gård, men har hittills inte nått fram till en lösning. Skyddsstoppet är tillsvidare, men på onsdag fortsätter dialogen, säger Jörgen Bergström.

Nobina har satt in samtalsstöd till de chaufförer som känner behov för att prata om händelserna.

– Vid sådana här upplevelser har vi som rutin att först och främst koppla in kamratstöd. Chauffören blir också tagen ur tjänst för att få prata i lugn och ro. Rutinen är individanpassad, en del har större behov av att prata, andra mindre, säger Jörgen Bergström.

ANNONS
ANNONS