Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Dick Gillberg

Misstänkt dieselutsläpp i bäck

Räddningstjänsten larmades till ett vattendrag vid Bäsingebo under fredagseftermiddagen efter ett misstänkt dieselutsläpp.

ANNONS

Larmet inkom strax efter lunch och räddningstjänsten åkte dit för att upptäcka att det tydligt syns något på vattnet samt att det ska lukta diesel. Enligt uppgifter ska det röra sig om en bäck vid Bäsingebo, norr om Vänersborg.

– Vi vet dock inte säkert vad det är utan håller på att undersöka det nu. Det är en bäck som rinner ut i Vänern och med tanke på det så kan det vara fara för miljön. Därför är andra aktörer där också, säger Mona Hedman.

Är det en stor läcka?

– Vi vet ännu inte omfattningen, säger Mona Hedman till TTELA vid lunchtid.

ANNONS

Polisanmälan upprättad

Senare på fredagen bekräftade polisen att det var diesel vattendraget, och en anmälan om miljöbrott har upprättats.

– Vi har varit på plats och tagit uppgifter så kommer utredningen att fortsätta tills vi förhoppningsvis, hittar någon skäligen misstänkt, sa Rickard Lejon, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i östra Fyrbodal.

Det är fortfarande oklart exakt hur mycket diesel som var i vattnet.

–Det var inte jättelite. Uppfattningen var att det var ganska stora mängder, men det går inte att säga såhär tidigt i utredningen. Den (utredningen) ska fastställa den exakta mängden diesel, säger Rickard Lejon.

Räddningstjänsten har under fredagen jobbat så att dieselutsläppet inte längre ska rinna ut i Vänern. Det är oklart hur mycket bränsle som runnit ut i sjön.

ANNONS