Misstänkt guldrånare på fri fot

På fredagen kom åklagaren med ett nytt beslut i utredningen kring guldrånet i Vänersborg.

ANNONS
|

Den man, den enda som suttit häktadefter guldråneti Vänersborg som begicks för drygt sex veckor sedan, har släppts.

– Det finns i nuläget inte tillräckligt stark bevisning mot honom för att hålla honom häktad. Därför släppte jag honom från häktet i morse, säger åklagaren Daniel Veivo Pettersson.

Det var den 14 februari som en guldbutik i centrala Vänersborg rånades av flera personer. Två personer greps tidigt och mot dessa hölls häktningsförhandling 19 februari. En man släpptes på fri fot, men som fortsatt misstänkt. Den andra mannen häktades, misstänkt för grovt rån. Sedan dess har mannen suttit häktad, i ungefär sex veckor. Men nu släpps även han.

ANNONS

– De här två personerna är fortfarande misstänkta för brott, men det finns inte skäl att hålla dem frihetsberövade, säger Daniel Veivo Pettersson.

Det rör sig om misstanke om grov brottslighet, där dessutom flera gärningsmän kan vara aktuella, är det inte besvärande ur ett utredningsmässigt perspektiv att försätta den enda frihetsberövade på fri fot?

– Visst är det så. Men det här beslutet är noga övervägt. Jag måste titta objektivt till bevisläget och just nu är inte bevisläget tillräckligt starkt för häktning, säger Daniel Veivo Pettersson.

I övrigt vill åklagaren inte kommentera utredningen eller om det finns fler misstänkta. Utredningen fortsätter som vanligt, men undantag att ingen är frihetsberövad.

ANNONS