På torsdagskvällen kom larm om att en kvinna utsatts för en våldtäkt vid Karls grav i Vänersborg. Under fredagseftermiddagen meddelade polisen att de ber allmänheten om tips.
På torsdagskvällen kom larm om att en kvinna utsatts för en våldtäkt vid Karls grav i Vänersborg. Under fredagseftermiddagen meddelade polisen att de ber allmänheten om tips. Bild: Johan Nilsson/TT

Misstänkt våldtäkt i skogsdunge– polisen söker tips

På torsdagskvällen larmades polisen om att en kvinna blivit våldtagen utomhus när hon promenerade vid Karls grav i Vänersborg. Området spärrades av under natten till fredagen. Nu ber polisen allmänheten om hjälp.

ANNONS
|

Det var vid 22-tiden på torsdagskvällen som en kvinna ska ha blivit våldtagen vid motionsspåret i höjd med kraftledningen vid Karls grav. Kvinnan tog sig sedan till en väns hus där de larmade polisen och berättade om våldtäkten.

Brottsområdet spärrades av under natten fram till 11-tiden på fredagsförmiddagen, då polisens tekniker och hundar undersökte området.

– Vi har haft så kallade ”spermahundar” som har sökt av det avspärrade området och polisens tekniker har jobbat på brottsplatsen under hela morgonen, berättar Christer Fuxborg, polisens presstalesperson vid region väst.

Tips från allmänheten

Under fredagseftermiddagen meddelade polisen att de ber allmänheten om hjälp.

– Vi efterlyser iakttagelser från allmänheten som var vid det här området vid 22-tiden på torsdagskvällen, säger Adam Schwitzgold, som är polisens jourhavande förundersökningsledare i östra Fyrbodal.

ANNONS

Om man har sett eller hört något som kan hjälpa polisen ombeds man att ringa tipstelefonen, 114 14.

Händelsen utreds som våldtäkt alternativt grov våldtäkt. Ingen gärningsman har gripits.

ANNONS