Mycket lokalt på årets bomässa

Det blir över 80 utställare på årets bomässa i Vänersborg. Tillsammans visar de upp allt från utemöbler och spabad till textilier och inredning. Som vanligt pågår mässan i dagarna tre, med start på fredag.

ANNONS
|

Mellan 31 mars och 2 april anordnas årets bomässa i Arena Vänersborg.

– Det blir en stor, fin mässa i år, med många lokala utställare, lovar projektledare Lena Kristiansson.

Hon var här även förra året för att se och lära. Detta år har hon själv varit ansvarig för kontakterna med alla företag.

– Mässan i Vänersborg ligger mig varmt om hjärtat, säger Lena Kristiansson.

En bred mix av utställare

En rolig nyhet som hon gärna delar med sig av gäller kafédelen mitt inne i hallen. Där har hon i år hittat en lokal aktör. Det blir Ashas café och bageri från Vargön som kommer ansvara för den.

ANNONS

Lena Kristiansson tycker att samarbetet med Vänersborgs kommun har varit väldigt bra. Kommunen ska även ha en monter på mässan där de exempelvis ska prata om det nya sopsorteringssystemet, bygglov och mycket mera. Flera lokala banker och fastighetsförmedlare kommer finnas på plats.

Ikea ska ha en stor monter, och även mindre, lokala aktörer inom inredning och design finns på plats under helgen. Inom byggprojektering finns fler företag representerade än tidigare.

Satsat på föreläsningar

I år är det åtta hustillverkare som visar upp sina specifika huslösningar, vilket gör att husspekulanterna kan få en god överblick över vad som finns på marknaden.

– Vi har även satsat mycket på föreläsningar på scenen i år. Det kommer en rad experter, som energirådgivare Lars Andrén och familjejuristen Lijbah Hammar exempelvis.

Lena Kristiansson tror inte det pressade ekonomiska läget för många hushåll kommer påverka så mycket.

– Förra året gick väldigt bra och jag har en förhoppning om att det kommer gå ännu bättre i år, säger hon.

LÄS MER:Mäss-vd: ”Jag är alldeles överraskad”

LÄS MER:Finbesök på Bo- och trädgårdsmässan

ANNONS