Nu lämnas slutredovisning av Saabkonkursen

Det har gått tio år. Men nu är Saabs konkurs på väg att få ett avslut. Vid lunchtid i dag räknar konkursförvaltarna med att lämna in slutredovisning och slututdelningsförslag till Vänersborgs tingsrätt, uppger advokatbyrån.

ANNONS
|

Saab försattes i konkurs den 19 december 2011 och över 3 000 personer förlorade jobbet i vad som betecknats som en av de största konkurserna någonsin i Sverige.

Att slutredovisningen nu är klar markerar början till slutet på det långdragna efterspelet av konkursen.

LÄS MER:Saab vaknade till liv på Stallbacka

Sammanlagt saknas miljarder kronor i boet vilket innebär att bara en viss del av skulderna kommer att kunna betalas tillbaka.

Men i ett dokument som tidigare skickats till tingsrätten i Vänersborg skriver konkursförvaltarna att även borgenärer med fordringar utan så kallad förmånsrätt kan räkna med en viss utdelning av pengar från konkursboet. Borgenärer med förmånsrätt har redan fått en del pengar utbetalda från konkursboet, enligt Sveriges Radio Ekot.

ANNONS

LÄS MER:Stor bildspecial från Saabkrisen

Förvaltaren har hittills, enligt uppgifter till Ekot, fått ut 367 miljoner kronor i arvode för sitt arbete. Något som irriterat en del leverantörer som förlorat pengar.

Mer detaljer kring slutrapporten väntas bli tillgängliga under dagen, enligt ett pressmeddelande från advokatbyrån Wistrand.

Läs mer om Saab nedan:

LÄS MER:Åkerlund: ”De andra bilföretagen runt om i världen fick hjälp och överlevde”

LÄS MER:”Saab är för evigt i mitt hjärta”

LÄS MER:”Bilmodeller Saab aldrig varit i närheten av”

LÄS MER:Saabentusiaster träffas på 10-årsdagen

LÄS MER:Löpsedlarna från dagarna som förändrade allt

LÄS MER:Tio år sedan Saab-konkursen: "En stor del av Trollhättans industrihistoria”

LÄS MER:Victor Muller: ”Datumet är inristat i minnet med blod”

LÄS MER:Saabjuristen: "En mörk dag – nästa steg blev fem år av psykisk terror”

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS