Tomas Karlsson, Ewa Ferm Björklund och Carina Wickström är alla inblandade i den nya verksamheten Ung resurs som snart är redo för invigning.
Tomas Karlsson, Ewa Ferm Björklund och Carina Wickström är alla inblandade i den nya verksamheten Ung resurs som snart är redo för invigning.

Ny samverkan ska få unga i arbete

På fredag slås dörrarna upp för den nya verksamheten Ung resurs i Vänersborg. Ett samarbete mellan kommunen, Arbetsförmedlingen och Kunskapsförbundet Väst med fokus på att få unga i sysselsättning.

ANNONS

Inne i de nya lokalerna i Köpmansgränd ordnas det för fullt inför starten av den nya verksamheten Ung resurs. På fredag är det invigning och på måndag kommer man vara redo att ta emot de första ungdomarna.

Ung resurs är en verksamhet för ungdomar mellan 16 och 24 år och är ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen, Kunskapsförbundet Väst och Vänersborgs kommun.

– Vi ska göra det enklare för ungdomarna att få hjälp. De ska inte behöva springa runt på en massa olika ställen för att lösa sin situation. Här ska de kunna få all hjälp på en och samma dag och utifrån en och samma plats, säger Ewa Ferm Björklund, chef på arbetsmarknadsavdelningen i Vänersborgs kommun.

ANNONS

I verksamheten kommer de unga att kunna träffa arbetsförmedlare, socialsekreterare, studie- och yrkesvägledare, arbetskonsulenter och jobbcoacher i samma lokal.

Genom att samla många instanser och kompetenser ska ungdomar snabbt kunna komma i kontakt med rätt personer för att kunna etablera sig på jobbmarknaden eller fortsätta med vidare utbildning.

– Vi tar emot alla ungdomar mellan 16 och 24 år. När man kommer in här ska man alltid kunna få stöd och hjälp och man ska känna att här är det många som bryr sig om mig, säger Carina Wickström, sektionschef för Arbetsförmedlingen i Norra Älvsborg.

Nu ser man på de olika avdelningarna fram emot att slå upp dörrarna för den nya verksamheten och hoppas att många ungdomar ska hitta dit.

– Vi har en hög ambitionsnivå och ser fram emot att kunna skapa en väg ut i arbetslivet för ungdomarna, säger Ewa Ferm Björklund.

ANNONS