Ny vädervarning från SMHI

SMHI har utfärdat ännu en vädervarning. Nu flaggas det för skyfallsliknande regn även i Trollhättan och Vänersborg, med risk för översvämningar som följd.
– Det svårt att säga hur mycket det blir och var det mesta regnet kommer – det är klurigt med sommarregnen, säger Sandra Fyrstedt, meteorolog på SMHI.

ANNONS

På torsdagen utfärdade SMHI en gul varning för skyfallsliknande regn i Dalsland, Värmland och Bohuslän under fredagen. Mellerud ingår i det drabbade området.

Nu varnar SMHI för samma typ av regn även över Skaraborg och i de östra delarna av Trollhättan och Vänersborg. SMHI skriver på sin hemsida att under fredagseftermiddagen ”växer regn och åskskurar till sig under eftermiddagen som lokalt kan bli kraftiga och ge stora mängder på kort tid med risk för översvämning”.

– Varningen gäller från nu, men det har inte hunnit komma igång med skurarna riktigt ännu, utan det är när vi kommer in en bit på eftermiddagen och under kvällen, säger Sandra Fyrstedt, meteorolog på SMHI, vid klockan 13 på fredagen.

ANNONS

Lokala variationer

Det är ett klurigt sommarregnoväder, berättar meteorologen.

– Det är stora lokala variationer. Det är svårt att säga var skurarna dyker upp och hur stora mängder som kan komma. Men det kan komma väldigt stora mängder regn på kort tid som ger konsekvenser.

Konsekvenserna är att källare, dagvattensystem, vägar och viadukter riskerar att översvämmas. Även trafiken kan gå långsammare – på grund av översvämmade vägar.

Varningen gäller från klockan 11 till klockan 23 på fredagen. Därefter väntas en lugn natt och förhoppningsvis regnfri natt.

– Det här förskjuts sedan norrut, säger Sandra Fyrstedt.

LÄS MER:SMHI varnar för skyfall: ”Större risk för åska”

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS