Robinson-Christopher: ”Jag kände grov panikångest”

Under gårdagen var det Christopher Da Silvas tur att lämna årets säsong av Robinson. Men om han hade fått välja hade han tackat ja till äventyret ännu en gång – trots panikångesten han kände.
– Jag hade verkligen velat göra om det igen, jag känner mig så otroligt revanschsugen, säger Christopher Da Silva.

ANNONS
|

Det bästa minne från äventyret är starten när allt var ovisst och Christopher Da Silva inte visste vad som skulle ske härnäst.

– Anders står där vid vattnet på sin båt och så ser vi delfiner bredvid Amanda och Erik när de hoppar i, det är ett otroligt fint minne, säger Christopher och syftar på det första avsnittet av programmet.

”Jag är alltid inne i mitt ekorrhjul”

Beslutet att vara med i Robinson var för Christopher spontant, då han var den sista deltagaren att bli antagen. Nu i efterhand inser han dock att han skulle njutit mer av det som han gick igenom, men att det var svårt när han ständigt kämpade mot hungern. Ändå ångrar han inte beslutet att vara med.

ANNONS

– Det gjorde att jag fick verktyg att verkligen stanna upp och tänka, säger han och berättar att han före beslutet var fast i sitt ekorrhjul.

Även under tiden på ön fick Christopher en del tid för reflektion. Men också tid att skriva i sin personliga sak, anteckningsblocket.

– Jag har den boken i vardagsrummet. Jag brukar läsa i den ibland och komma ihåg hur jag mådde, säger Christopher.

Han skrev i blocket nästan varje dag. Speciellt under den tredje veckan i starten av äventyret, som var extra tuff för honom.

– Jag hade grov panikångest verkligen, jag ville bara komma hem till rutinerna men jag var stark nog att säga nej till mitt psyke och stanna kvar.

Christopher fick då prata med läkaren Karin Granberg från ”Fråga doktorn” som undrade vad det var som tyngde honom. Han berättade att han mådde dåligt. Förklaringen Christopher fick var att hjärnan var i panikläge, eftersom den inte varit i liknande situationer tidigare. Läkaren sa att det var okej för Christopher att åka hem om han ville det, men han ville inte ge upp.

Robinson ledde till nära relationer

Christopher berättar att han dagligen pratar med Caroline Persson, en av säsongens deltagare. Det har han gjort nästan varje dag sedan de kom hem från ön.

ANNONS

– Carro är som min syster, säger han.

Men att medverka i programmet har inte endast lett till nya insikter och relationer, numera är Christopher också välkänd på stan.

– Jag skulle inte kalla mig nån kändis, men jag behöver ju inte bli leggad på systemet längre och jag tänker så länge det är bra så är jag nöjd, säger Christopher.

LÄS MER:”Att ständigt gå runt hungrig gör att man verkligen testas”

LÄS MER:Robinson-Christopher: ”Lite mer soffpotatisar i lag Nord”

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS