Stannade bilen mitt på E45 – medtrafikant körde ifrån hotfull man.
Stannade bilen mitt på E45 – medtrafikant körde ifrån hotfull man. Bild: Rickard Sköld

Stannade bilen mitt på E45 – medtrafikant körde ifrån hotfull man

En olycka mellan två personbilar inträffade under lördagseftermiddagen på E45 vid Båberg i Vänersborg. Den ena bilen försvann från platsen. Men det skulle senare visa sig att det inte alls rörde sig om en smitning.

ANNONS
|

Larmet om olyckan inkom till SOS Alarm klockan 14.25 och initialt rörde det sig om en singelolycka på E45 i höjd med Båberg, riktning mot Karlstad.

Men när räddningstjänst och ambulans kom fram till platsen visade det sig att läget var ett annat.

– Vi har en personbil och en förare till den som blivit påkörd av ytterligare en bil. Bilen som blev påkörd har varit stillastående, om jag förstått det rätt, säger Simon Willner, vakthavande befäl på räddningstjänsten.

Den påkörande bilen var inte kvar på platsen.

– Den bilen som körde på har stuckit därifrån, verkar det som, säger Simon Willner.

ANNONS

Historien tog ytterligare en vändning när personerna som satt i den smitande bilen hörde av sig till polisen efteråt, och de är därför inte längre misstänkta för smitning. De är däremot misstänkta för försök till misshandel, samtidigt som mannen i den påkörda bilen är misstänkt för vårdslöshet i trafik.

– Det var ingen trafikolycka från början. Mannen hade blivit upprörd över någonting och körde in framför bilen och ville prata. Han stannade då på en tvåfilig väg över båda körfälten och blockerade. Mannen ska enligt personerna i bilen ha blivit hotfull och de valde därför att köra därifrån. I samband med det körde de på dörren till mannens bil, och han ska då ha trillat, berättar Carl Lindblom, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Trollhättan.

En anmälan om försök till misshandel har därför gjorts.

– Men jag tror inte att deras syfte var att köra på honom, de var rädda och ville ju bara därifrån, säger Carl Lindblom.

Eftersom mannen stannade över båda filerna på motorvägen, är även han misstänkt för brott.

– Vi anser att han brustit i trafiken så han misstänkt för vårdslöshet i trafik.

Ett körfält var stängt under arbetet på olycksplatsen, men vid 15.45 var det åter framkomlighet på plasten.

ANNONS
ANNONS