All tågtrafik ställs in på centralstationen under knappt ett dygn i oktober.
All tågtrafik ställs in på centralstationen under knappt ett dygn i oktober. Bild: Olof Ohlsson

Tågtrafik på Göteborgs centralstationen stoppas under renovering

Om några veckor kommer all tågtrafik till och från Göteborgs centralstation att ställas in. Bland annat kommer all tågtrafik till Trollhättan ersättas med buss. Anledningen är att Trafikverket rustar upp delar av järnvägen – ett omfattande arbete som påverkar tågtrafiken över en helg.

ANNONS

Det är i oktober som tågtrafiken påverkas av Trafikverkets arbete med att uppgradera signalställverket på Göteborgs centralstation.

Inga tåg kommer att köra över huvud taget mellan 22.00 på lördag 7 oktober och 12.00 på söndag 8 oktober. Dessutom påverkas vissa tåg ända fram till klockan 16.00 på söndagseftermiddagen. Det gäller all tågtrafik som kör på centralstationen: SJ, MTR, Flixtrain, Öresundståg och Västtågen.

Det är varje enskild tågaktör som ansvarar för den egna ersättningstrafiken.

Västtrafiks tåg ersätts med buss ”i den mån det är möjligt”.

– Det görs så långt det är möjligt. Vi gör allt vi kan så resenärerna ska bli så lite drabbade som möjligt, säger Patrik Chi, presskommunikatör på Västtrafik.

ANNONS

Finns det en risk för att inte alla tåg kan ersättas med buss?

– Så kan det vara. Ett tåg tar betydligt fler resenärer än bussar kan.

Stockholmsresor kräver byte i Falköping

För resor till Kungsbacka kan man ta spårvagnen till Mölndal och där byta till tåg. Tågresor till Trollhättan ersätts helt med buss. Västtrafik uppmanar resenärerna att söka efter sin resa den aktuella helgen på hemsidan eller i Togo-appen.

För resor mellan Göteborg och Stockholm med MTR, Flixtrain och flera av SJ:s avgångar innebär det buss till Falköping, där man byter till tåg. Ska man till Malmö måste man ta buss till Halmstad och byta till tåg.

Det går direktbussar till Oslo men tågresor till den norska huvudstaden kräver buss till Trollhättan, där tåg går vidare antingen via Karlstad eller direkt till Oslo.

I en tidigare version av artikeln stod det att inga tåg kommer att köra mellan 22.00 på lördagen och 16.00 på söndagen. Rätt tidpunkt är 12.00 på söndagen.

Tågbanor som påverkas

Norge Vänerbanan (Säffle-Ed-Vänersborg-Göteborg)

Bohusbanan (Strömstad-Uddevalla-Göteborg)

Västra stambanan (Göteborg-Skövde-Töreboda-Mariestad-Nässjö)

Älvsborgsbanan (Uddevalla-Herrljunga-Borås)

Västkustbanan (Göteborg-Kungsbacka-Varberg)

Viskadalsbanan (Borås-Varberg)

Nässjöbanan (Töreboda-Falköping-Göteborg-Jönköping-Nässjö)

Kust till Kust (Göteborg-Borås)

BJ-banan

Källa: Västtrafik

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS