Under måndagen ska järnvägsbron i Vänersborg tillfälligt öppnas för sjöfarten.
Under måndagen ska järnvägsbron i Vänersborg tillfälligt öppnas för sjöfarten. Bild: Stefan Bennhage

Trasig järnvägsbro ställer till det för pendlare

Järnvägsbron i Vänersborg är trasig och därför ersätts tågtrafiken med bussar. Bron står öppen hela veckan så att sjöfarten kan passera som vanligt under reparationen. Preliminärt datum för när bron ska vara reparerad är den 18 april.

ANNONS

Enligt Västtrafik är tågtrafiken inställd mellan Öxnered–Vänersborg och Uddevalla–Vänersborg/Herrljunga. Bussar ersätter dessa sträckor fram till tisdag, men prognosen för att laga bron är satt till den 18 april.

– Den preliminära prognosen som kom nu på måndagsmorgonen är den 18 april, sedan måste man ha klart för sig att det är en preliminär prognos. Bron är såpass skadad så de vill inte köra tåg på den, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör på Trafikverket.

Under måndagen stod bron öppen för att sjöfarten skulle kunna passera som vanligt.

– Jag vet att de båtar som ligger och väntar kommer att kunna passera under måndagen.

ANNONS

Senare togs beslutet att hålla bron öppen hela veckan, just för att sjöfarten inte ska påverkas. Man reparerar bron i öppet läge.

– Sjöfarten är prioriterad så det här var en bra lösning. Hur det blir nästa vecka får vi se, säger Denny Josefsson, presskommunikatör på Trafikverket till TTELA på tisdagen.

I fredags besiktigades bron av Trafikverket. Det visade sig vara en akut skada på bron som måste repareras omgående.

LÄS MER:Järnvägsbron avstängd hela fredagen

LÄS MER:Nya problem med järnvägsbron i Vänersborg

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS