Väntade besök – blev bunden och rånad

Vid 21-tiden på söndagen blev en lägenhetsinnehavare på Mariero i Vänersborg bunden och rånad i sitt hem.

ANNONS
|

– Han hade stämt träff med en person och när han öppnar dörren och tror att det är besökaren tränger sig två okända män in, berättar Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

Rånarna plockar åt sig tillhörigheter, bland annat kontanter, ur lägenheten och har sedan bundit lägenhetsinnehavaren. Sedan försvinner männen ut ur lägenheten. Efter cirka tio minuter kunde offret ta sig loss och larma polis.

– Han ringer så fort han kommer loss, men då har det redan gått så pass lång tid att de hunnit iväg en bra bit.

Offret har inga fysiska skador och är inte i behov av ambulans. Den rånade upptäcker även att bilnycklar saknas och något senare även att bilen är borta.

ANNONS

Polis kommer till platsen och bilen blir efterlyst. Lägenheten spärras av för teknisk undersökning under måndagen.

Anmälan upprättas med rubricering rån.

– Bilen är fortfarande borta och vi har ingen gripen misstänkt. Signalementen på de två rånarna är mycket vaga och vi har inga andra vittnesuppgifter att gå på, säger Stefan Gustafsson.

Natten till måndag larmades för övrigt Räddningstjänsten ut på en bilbrand i närområdet, på Lindgatan. Det var vid 02.30 som larmet kom om en bilbrand. När polisen kom till platsen var branden släckt. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättas. Det var andra gången på ett par dygn som en bil brann på Mariero. Natten till lördag totalförstördes en bil på Pettersbergsvägen i en brand. Även den rubriceras som skadegörelse genom brand.

ANNONS