Väntan i gästhamnen är över – Europa och Medelhavet nästa

Två år senare än planerat börjar nu äventyret för seglarparet som blev fast i Vänersborgs marina på grund av pandemin. Måndag morgon kastade Peter Lorentzon loss.
– Allting känns väldigt bra!

ANNONS
|

De skulle ha gett sig av redan våren 2020, men coronapandemin kom i vägen. Men nu har life@sea lämnat kajkanten på Vänersborgs marina och gästhamn.

LÄS MER:Vågar tro på det stora äventyret igen – efter två år ombord

Visserligen har en ny världskris i form av kriget i Ukraina eskalerat det sista, något som lite bekymrat Peter och Anna, men beslutet att ge sig av känns ändå rätt.

– Gör vi det inte nu så kommer vi aldrig göra det, säger Peter.

Med ombord, denna regniga morgon, finns några nyfunna vänner som Peter lärt känna under den tid de bott på båten. De bor alla i lägenheter i Vänerparken och har ofta träffat Peter på gymmet och intresserat sig för båten.

ANNONS

– Anna och jag bjöd över dem på tapas en kväll på båten som lite avskedsmiddag och då frågade jag om några av dem kanske ville följa med ombord till slussarna i Trollhättan, berättar Peter.

Bunkrar i Göteborg

Tommy Sigurdsson, Håkan Patrikson och Christer Börjesson var inte sena att tacka ja. Håkan har seglat en del tidigare, men aldrig på en sådan här stor segelbåt. De andra två är mer ovana, men det är inget som märks av när de hjälper till att lossa förtöjningarna, koppla ur elen och göra klart för avfärd.

– Vi får se om vi hoppar av i Trollhättan. Jag skulle ringa min fru när hon skulle hämta upp oss, men jag lovade inget om när det blir, skojar Tommy.

Tisdag fortsätter Peter ner mot Göteborg, för motor, sedan bor han och Anna en månad på båten där.

– Vi ska fixa det sista, bunkra, säga hej då till familjen och så där. Och hinna med en påsksegling till Danmark.

Anna ansluter i Normandie

I början av maj kommer Peter tillsammans med en god vän så att segla ned mot Holland, följa Belgiens kust och början av Frankrikes. Efter tre veckor hoppar vännen av och Peter väntar in Anna i Normandie. Hon har nämligen jobb och studier att avsluta först.

ANNONS

– Den här sträckan är ändå ganska tråkig. Men kanske går vi in i Amsterdam bara för att det är roligt att komma dit med båt, säger Peter.

Den som vill följa Peter och Annas äventyr kan göra det via deras hemsida lifeatsea.nu, Facebook eller Youtube under samma namn som hemsidan.

LÄS MER:Så hanterar de livet ombord mitt i vintern

ANNONS