Vem har gjort skillnad och ska få TTELA:s integrationspris?

På årets Vänersborgsgala den 4 april ska jag med stolthet dela ut TTELA:s integrationspris. Människors lika värde, oavsett var du kommer ifrån eller hur länge du har bott i Sverige, är centralt för oss på TTELA!

ANNONS
|

Detta ett mycket angeläget ämne, som speglar de värderingar som TTELA och jag står för och värnar.

Nu vill vi ha din hjälp med att nominera den kandidat eller de kandidater från Vänersborg, som du tycker ska få priset och uppmärksamheten.

NOMINERA HÄR!

En jury på TTELA väljer sedan de tre bästa förslagen, varav en blir vinnare.

Om din kandidat är en av de tre finalisterna deltar du i en utlottning av två biljetter till galafesten – för dig och en valfri middagsgäst.

Vill belöna förebilder

Priset kan mottagas av en privatperson, grupp, förening, företag eller organisation, vars insats har gjort skillnad för integrationen i Vänersborg. Det kan handla om insatser som har främjat samarbeten, bidragit till attitydförändringar och ökad kunskap kring hur mångfald i olika former är en viktig tillgång. Det kan också handla om satsningar på fler goda möten mellan människor med olika bakgrunder.

ANNONS

Vi vill lyfta fram och belöna förebilder och goda exempel i arbetet för en integrerad kommun, där alla ska ha lika möjligheter. Vi vill bidra till att uppmärksamma goda insatser som har lett till ömsesidig förståelse och ökad tolerans mellan människor.

Tidigare pristagare

Här är tidigare pristagare som gjort skillnad:

• 2016, första året då priset delades ut, var det Gunilla Hogedal, som prisades för hennes stora engagemang och ideella arbete för flyktingar i Vänersborg.

Gunilla Hogedal fick ta emot TTELA:s integrationspris 2016 av TTELA:s dåvarande chefredaktör Ingalill Sundhage.
Gunilla Hogedal fick ta emot TTELA:s integrationspris 2016 av TTELA:s dåvarande chefredaktör Ingalill Sundhage. Bild: Sebastian LaMotte

• 2017 prisades fritidsledaren Anna Josefsson för sitt stora engagemang för barnen och särskilt för unga flickor i Vänersborg.

TTELA:s dåvarande chefredaktör, Bodil Resare, delade ut integrationspriset till Anna Josefsson 2017.
TTELA:s dåvarande chefredaktör, Bodil Resare, delade ut integrationspriset till Anna Josefsson 2017. Bild: Christian Flodin

• 2018 fick Röda Korsets medarbetare i Vänersborg, med Marianne Barrljung i spetsen, motta priset tack vare sitt stora hjärta och oändliga engagemang för alla flyktingar på Restad gård.

Marianne Barrljung fick motta TTELA:s integrationspris 2018 av TTELA:s publisher och ansvarig utgivare Cecilia Frisk.
Marianne Barrljung fick motta TTELA:s integrationspris 2018 av TTELA:s publisher och ansvarig utgivare Cecilia Frisk. Bild: Andreas Olsson

• 2019 var vinnaren Inam Alghoul, som startade gruppen ”Starka kvinnors nätverk” med syftet att sammanföra nyanlända kvinnor med kvinnor födda i Sverige.

Inam Alghoul blev så här glad när hon vann TTELA:s integrationspris 2019.
Inam Alghoul blev så här glad när hon vann TTELA:s integrationspris 2019. Bild: Christian Flodin

Inam Alghouls motiv till satsningen var tydlig:

”Jag är själv kvinna, jag är ensamstående mamma. Jag vet hur det är att känna sig svag. Jag vill ge alla kvinnor möjligheterna till ett bättre liv. Stärker man kvinnorna så stärker man också barnen och hela familjen. De är nyckeln till ett bättre samhälle”.

Flera priser delas ut

På Vänersborgsgalan samlas personer från näringslivet, kommunen och föreningslivet för att hylla olika insatser och eldsjälar i området. Flera priser delas ut på galan och vinnaren av TTELA:s integrationspris koras alltså i Arena Vänersborg 4 april.

ANNONS

Vem ska få TTELA:s integrationspris? – Nominera här senast 26 februari!

ANNONS