Vem ska få årets integrationspris? Nominera här!

För fjärde året i rad ska TTELA på årets Vänersborgsgala 6 april dela ut vårt integrationspris.

ANNONS
LocationTTELA:s integrationspris, Vänersborgsgalan||

För mig är det andra året som jag, i rollen som publisher, med stolthet och glädje har förmånen att få dela ut priset på 10 000 kronor. För TTELA som tidning och för mig personligen är detta ett mycket ­angeläget ämne, som speglar de värderingar som vi står för och värnar.

Människors lika värde, ­oavsett var du kommer ifrån eller hur länge du har bott i Sverige, är centralt för oss!

Vi vill med priset lyfta fram och belöna före­bilder och goda exempel i arbetet för en integrerad kommun där alla ska ha lika möjligheter – med förhoppningen att dessa ska inspirera ­andra eldsjälar till nya insatser.

ANNONS

Här kan du nominera en kandidat!

Och nu behöver vi din hjälp med att nominera den kandidat eller de kandi­dater från Vänersborg, som du tycker ska få priset och uppmärksamheten. En jury på TTELA kommer sedan välja de tre bästa förslagen, varav en blir vinnare. Och om din kandidat är en av de tre finalisterna som står på scenen 6 april, deltar du i en utlottning av två biljetter till galafesten – för dig och en valfri middagsgäst!

Priset kan mottas av en person, grupp, förening, organisation eller företag vars insats haft en specifik betydelse för inte­grationen i Vänersborg.

För oss på TTELA handlar det om att uppmärksamma goda insatser, som har bidragit till ömsesidig förståelse och ökad tolerans mellan människor. Det kan handla om insatser som har främjat samarbeten, bidragit till attitydförändringar och ökad kunskap kring hur mångfald i dess olika former är en viktig tillgång. Det kan också handla om bidrag till ökade förutsättningar för goda möten mellan människor med olika bakgrunder.

På Vänersborgsgalan förenas folk från näringslivet, kommunen och föreningslivet för att hylla olika insatser och eldsjälar i området. Flera priser delas ut på galan och vinnaren av TTELA:s integrationspris kommer alltså koras i Arena Vänersborg 6 april.

ANNONS

Tidigare pristagare:

• Första året priset ­delades ut, 2016 var det ­Gunilla Hogedal, som prisades för hennes stora ­engagemang och ideella arbete för flyktingar i ­Vänersborg.

• År 2017 var det fritidsledaren Anna Josefsson, som prisades för sitt stora engagemang för barnen och särskilt för unga flickor i Vänersborg.

• I fjol fick Röda Korsets medarbetare i Vänersborg, med Marianne Barrljung i spetsen, motta priset för tack vare sitt stora hjärta och oändliga engagemang för alla flyktingar på Restad gård.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS