Douglas DC-3 har i många decennier varit ett populärt plan runtom i världen. Här visas ett exemplar upp på Paris flygmässa 2015.
Douglas DC-3 har i många decennier varit ett populärt plan runtom i världen. Här visas ett exemplar upp på Paris flygmässa 2015.

14 döda när DC-3:a kraschade i Colombia

14 personer har omkommit i en flygolycka i Colombia. Det kraschade planet var en Douglas DC-3, en modell från 1930-talet som fortfarande används flitigt runtom i världen.

ANNONS
|

Flygningen gick mellan städerna San José del Guaviare och Villavicencio i landets centrala delar. Samtliga ombord omkom när planet kraschade på lördagen, meddelar myndigheterna enligt medier i Bogotá.

Douglas DC-3 är ett klassiskt tvåmotorigt propellerplan från USA som revolutionerade trafikflyget när det kom 1935.

Eftersom det bara rymmer ett 30-tal personer har det sedan länge fasats ut på större rutter. Men planet har visat sig extremt stryktåligt och populärt på mer perifera platser.

Trots att den civila tillverkningen upphörde 1942 rapporterade BBC för några år sedan att ungefär 2000 dylika plan fortfarande används runtom i världen, och att man räknar med att DC-3 kommer att bli det första flygplan som används reguljärt i mer än 100 år.

ANNONS

Lördagens olycksdrabbade flight, i flygbolaget Lasers regi, ska enligt myndigheterna ha haft alla papper i ordning. Det finns ännu inga uppgifter om orsaken till olyckan.

TT
ANNONS