Lastbilar med gods som fastnat vid gränsen mellan Nigeria och Niger, sedan sanktioner från de västafrikanska grannarna stoppat importen. Arkivbild från augusti.
Lastbilar med gods som fastnat vid gränsen mellan Nigeria och Niger, sedan sanktioner från de västafrikanska grannarna stoppat importen. Arkivbild från augusti. Bild: Mohammed Babangida/AP/TT

Algeriet: Nigers junta tackar ja till medling

ANNONS
|

Militärledarna i Niger har tackat ja till att låta Algeriet medla i den politiska krisen som följt på kuppen i juli.

Enligt ett uttalande från Algeriets utrikesdepartement har de styrande i det västafrikanska landet gått med på en sex månader lång övergångsperiod som ska leda till att "återupprätta den konstitutionella ordningen".

Ledarna i Niger har inte kommenterat uppgifterna.

Militären avsatte president Mohamed Bazoum och tog makten i Niger den 26 juli. Algeriet har lagt fram förslag om en sex månader lång övergångsperiod. Att Nigers ledare nu accepterat det förslaget "stärker utsikterna till en politisk lösning på krisen", heter det i uttalandet från Algeriet.

ANNONS

Det västafrikanska samarbetsorganet Ecowas har hotat att ingripa militärt om inte president Bazoum återinsätts på sin post. Algeriets president Abdelmadjid Tebboune sade i början av augusti att en militär intervention vore ett direkt hot mot hans land.

ANNONS