Rysslands försvarsminister Sergej Shoigu delar ut medaljer till ryska befäl i Ukraina. Många ryska soldater i kriget dör av alkohol och andra orsaker än strid.
Rysslands försvarsminister Sergej Shoigu delar ut medaljer till ryska befäl i Ukraina. Många ryska soldater i kriget dör av alkohol och andra orsaker än strid. Bild: Ryska försvarsdepartementets presstjänst/AP/TT

Alkohol och olyckor dödar ryska soldater

Uppemot 200 000 ryska soldater rapporteras har dött i kriget i Ukraina. En "betydande minoritet" av dessa har dött av alkohol, brott och olyckor, skriver det brittiska försvarsdepartementet i sin dagliga uppdatering på Twitter.

ANNONS
|

Tung alkoholkonsumtion är vanligt i det ryska samhället och ses i det tysta som en accepterad del av det militära livet, även under strid, skriver försvarsdepartementet.

Andra dödsorsaker som inte härrör från strid är felaktig hantering av vapen, trafikolyckor och förfrysning.

Försvarsdepartementet i Storbritannien hänvisar till en rapport på Telegrams nyhetskanal. Rapporten tar upp ett "mycket högt antal" händelser, där ryska soldater dött av orsaker som kan kopplas till alkohol.

Mycket tyder på att Ryssland snart kommer att byta ut Valerij Gerasimov som är högste befälhavare för invasionsstyrkorna i Ukraina, skriver den amerikanska tankesmedjan Institute for the study of war (ISW). Enligt ISW har Gerasimov misslyckats med att uppnå det ryska målet: att ta Donetsk och Luhansk före slutet av mars månad.

ANNONS

Gerasimov ersatte i januari Sergej Surovikin som befälhavare i Ukraina. Surovikin hann sitta enbart fyra månader på posten.

ANNONS